102241
 

Подаруй таємниці молекулярної кухні!

Секрети приготування ікри з апельсинового соку, гарбузових равіолі та їстівних капсул з сметани відкриються на майстер-класі молекулярної кухні. Оригінальність методу полягає в тому, що при готуванні кухар керується найпростішими законами хімії. З допомогою спеціальних загусників рідини набувають нові форми і текстури. Виходить дивне невідповідність зовнішнього вигляду страви і його смакових властивостей: ікра — солодка, «тісто» зі смаком гарбузового фрешу. Не менш цікавою буде і дегустація приготованого — для презентації страви використовується гарячий сухий лід. подробнее...

1 чол. до 90 хвилин Використати до 30.09.2017
1 000 грн. У наявності
Додати у подарунок Вже в подарунку
подарували вже 473 раз
1 людина
до 90 хвилин
Проходить у групі
Використати до 30.09.2017

Таємниці молекулярної кухні — що це?

Можливість познайомитися з новим науковим підходом до приготування та оформлення звичних страв. Кухня більше нагадує лабораторію, адже для готування використовуються сучасні розробки. На прикладі однієї страви можна буде освоїти основні технології молекулярної кухні — сферифікацію та желефікацію. З їх допомогою вийде приготувати равіолі з гарбузового фрешу з апельсиновою ікрою та желейними капсулами зі сметани. Отримані знання легко застосувати в домашніх умовах.

Як все відбувається?

Щасливчик відправиться у дім-ресторан Whisky Corner, де все вже буде готове для проведення майстер-класу. Кухар познайомить гостя з особливостями молекулярної кухні. Він розповість про те, як впровадження наукового підходу допомогло зробити смак їжі більш насиченим і дозволило зафіксувати звичні смаки в нових текстурах і формах. На прикладі однієї страви вийде навчитися основним прийомам молекулярної кухні. Спершу Щасливчик приготує желеподібне «тісто» з гарбузового соку, потім ікру з апельсина і, нарешті, йогуртові сфери зі сметани. Залишиться лише додати в равіолі начинку з сиру маскарпоне — і страву можна прикрашати, подавати на стіл та дегустувати. Для оригінальної презентації використовується сухий лід.

Революція у кулінарії — молекулярна кухня

Термін «молекулярна кухня» з'явився в 90-х роках ХХ століття. Професійний кухар Елізабет Томас, дружина вченого-фізика, влаштувала незвичайний семінар. Вона запропонувала використовувати науковий підхід під час приготування їжі. Ідею підтримав відомий фізик Ніколс Курті, і незабаром були розроблені основні принципи молекулярної кухні. Тепер з ними може ознайомитися кожен.

Вивчення основних прийомів — сферифікації та желефікації

На незвичайному майстер-класі гість навчиться основним прийомам молекулярної кухні, завдяки яким можна змінити текстуру та зовнішній вигляд практично будь-якого продукту. Це:

  • сферифікація — рідина «упаковується» в кульку з желеподібними стінками, яка нагадує капсулу
  • желефікація — перетворення продуктів у желе з допомогою екстрактів морських водоростей (агар-агару або альгіну)

Можна буде повторити вдома

Усі отримані навички легко повторити в домашніх умовах. Кухар підкаже, де придбати необхідні інгредієнти та прилади, а також пояснить, що і в яких пропорціях слід додавати для отримання бажаного ефекту.  

Місце проведення враження:

Ресторан Whisky Corner
м. Майдан Незалежності, вул. Софіївська, 16/16 Показати на мапі

3 відгуки від реальних людей

Т
Татьяна
10 лютого 2017
Незабываемый и необычный опыт. Мне нравится готовить, но никогда не пробовала приготовить что-то подобное. Замечательный мастер-класс, Вы конечно не научитесь всему и сразу и не станете гуру молекулярной кухни, но получите массу удовольствия и реальное Впечатление. Спасибо ребятам из ресторана, просто и доступно все рассказали и показали. Хотела загрузить фотографию, но в отзовике нет такой функции.

19 травня 2016
Самый долгожданный мастер класс по молекулярной кухне и самые яркие впечатления! Я испытала эмоциональный, культурный и гастрономический восторг!!!! Это было что-то нереальное, знакомые продукты, вкусы и совершенно непривычная форма и процесс приготовления блюда. На мастер классе мы приготовили равиоли из тыквенного фреша с начинкой из сыра маскарпоне, йогуртовые сферы и икру...
Самый долгожданный мастер класс по молекулярной кухне и самые яркие впечатления! Я испытала эмоциональный, культурный и гастрономический восторг!!!! Это было что-то нереальное, знакомые продукты, вкусы и совершенно непривычная форма и процесс приготовления блюда. На мастер классе мы приготовили равиоли из тыквенного фреша с начинкой из сыра маскарпоне, йогуртовые сферы и икру из апельсина!!! Само название, форма блюда и презентация с использованием сухого льда интригует, а вкус…. умммм, он незабываемый, божественный, великолепный!!!!! Огромное спасибо Бодо и профессионалу своего дела, Шеф-повару Алексею Повторейко за незабываемые эмоции и за то, что поделились со мной тонкостями молекулярной кухни!!!! Вы вдохновили меня на новые кулинарные эксперименты. Рекомендую всем гурманам и тем, кто просто любит готовить и экспериментировать!!!!

М
Маша
15 квітня 2016
Огромное спасибо компании "Бодо" и повару Андрею! Было очень интересно. Это впервые, когда я посетила мастер-класс кулинарный, и это впервые, когда я вышла оттуда с горящими глазами. То, что показывает Андрей, и просто и невероятно одновременно. А самое интересное - пробовать результат!!!!! Желе из тыквы на вкус как тыквенная каша из детства, икра и гель действительно апельсиновые...
Огромное спасибо компании "Бодо" и повару Андрею! Было очень интересно. Это впервые, когда я посетила мастер-класс кулинарный, и это впервые, когда я вышла оттуда с горящими глазами. То, что показывает Андрей, и просто и невероятно одновременно. А самое интересное - пробовать результат!!!!! Желе из тыквы на вкус как тыквенная каша из детства, икра и гель действительно апельсиновые. Всем советую сходить. Я весь мастер-класс наблюдала за поваром с разинутым ртом. То, что он делает, - невероятно!!!!!

Як виглядає подарунок

Подарунковий сертифікат в великій красивій коробці або електронний сертифікат на пошту

Безкоштовна подарункова упаковка

Дизайнерська упаковка 70 грн 50 грн

  • Happy gift
  • Коханій
  • Коханому
  • Другу
  • Подрузі
Що в коробці ?
Подарунковий сертифікат (пластикова картка)
Листівки з фотографіями і описами вражень