102241
 

Подаруй таємниці молекулярної кухні!

Секрети приготування ікри з апельсинового соку, гарбузових равіолі та їстівних капсул з сметани відкриються на майстер-класі молекулярної кухні. Оригінальність методу полягає в тому, що при готуванні кухар керується найпростішими законами хімії. З допомогою спеціальних загусників рідини набувають нові форми і текстури. Виходить дивне невідповідність зовнішнього вигляду страви і його смакових властивостей: ікра — солодка, «тісто» зі смаком гарбузового фрешу. Не менш цікавою буде і дегустація приготованого — для презентації страви використовується гарячий сухий лід. детальніше...

1 люд. до 90 хвилин Використати до 31.03.2019
1 000 грн. У наявності
Подарувати Вже в подарунку
подарували вже 1 370 раз
1 людина
до 90 хвилин
Проходить у групі
Використати до 31.03.2019

Таємниці молекулярної кухні — що це?

Можливість познайомитися з новим науковим підходом до приготування та оформлення звичних страв. Кухня більше нагадує лабораторію, адже для готування використовуються сучасні розробки. На прикладі однієї страви можна буде освоїти основні технології молекулярної кухні — сферифікацію та желефікацію. З їх допомогою вийде приготувати равіолі з гарбузового фрешу з апельсиновою ікрою та желейними капсулами зі сметани. Отримані знання легко застосувати в домашніх умовах.

Як все відбувається?

Щасливчик відправиться у дім-ресторан Whisky Corner, де все вже буде готове для проведення майстер-класу. Кухар познайомить гостя з особливостями молекулярної кухні. Він розповість про те, як впровадження наукового підходу допомогло зробити смак їжі більш насиченим і дозволило зафіксувати звичні смаки в нових текстурах і формах. На прикладі однієї страви вийде навчитися основним прийомам молекулярної кухні. Спершу Щасливчик приготує желеподібне «тісто» з гарбузового соку, потім ікру з апельсина і, нарешті, йогуртові сфери зі сметани. Залишиться лише додати в равіолі начинку з сиру маскарпоне — і страву можна прикрашати, подавати на стіл та дегустувати. Для оригінальної презентації використовується сухий лід.

Революція у кулінарії — молекулярна кухня

Термін «молекулярна кухня» з'явився в 90-х роках ХХ століття. Професійний кухар Елізабет Томас, дружина вченого-фізика, влаштувала незвичайний семінар. Вона запропонувала використовувати науковий підхід під час приготування їжі. Ідею підтримав відомий фізик Ніколс Курті, і незабаром були розроблені основні принципи молекулярної кухні. Тепер з ними може ознайомитися кожен.

Вивчення основних прийомів — сферифікації та желефікації

На незвичайному майстер-класі гість навчиться основним прийомам молекулярної кухні, завдяки яким можна змінити текстуру та зовнішній вигляд практично будь-якого продукту. Це:

  • сферифікація — рідина «упаковується» в кульку з желеподібними стінками, яка нагадує капсулу
  • желефікація — перетворення продуктів у желе з допомогою екстрактів морських водоростей (агар-агару або альгіну)

Можна буде повторити вдома

Усі отримані навички легко повторити в домашніх умовах. Кухар підкаже, де придбати необхідні інгредієнти та прилади, а також пояснить, що і в яких пропорціях слід додавати для отримання бажаного ефекту.  

Ми вибрали кращого партнера

Ми дуже ретельно підходимо до вибору місць надання вражень. Перед тим як почати співпрацю, ми проводимо тестування якості надання послуг. Ви можете бути впевнені в своєму виборі!
Whisky Corner - Ресторан
м. Майдан Незалежності, вул. Софіївська, 16/16 Показати на мапі

4 відгуки

20 червня 2017
Впечатление "Тайны молекулярной кухни" - это безумно интересно.Даже если вы не любитель готовить, возможность создать самому икру из апельсинового сока или сферу из сметаны - однозначно вызовет восторг. Вы, под чутким руководством опытного шефа приготовите блюдо, которое сами же и протестируете.Непринужденная обстановка, увлекательный рассказ профессионала и сама подача блюда - на высоте...
Впечатление "Тайны молекулярной кухни" - это безумно интересно.Даже если вы не любитель готовить, возможность создать самому икру из апельсинового сока или сферу из сметаны - однозначно вызовет восторг. Вы, под чутким руководством опытного шефа приготовите блюдо, которое сами же и протестируете.Непринужденная обстановка, увлекательный рассказ профессионала и сама подача блюда - на высоте. Однозначно рекомендую. P.S И огромное спасибо ресторану за таких отличных профи. А "Bodo" за возможность насладиться таким искусством.

Т
Татьяна
10 лютого 2017
Незабываемый и необычный опыт. Мне нравится готовить, но никогда не пробовала приготовить что-то подобное. Замечательный мастер-класс, Вы конечно не научитесь всему и сразу и не станете гуру молекулярной кухни, но получите массу удовольствия и реальное Впечатление. Спасибо ребятам из ресторана, просто и доступно все рассказали и показали. Хотела загрузить фотографию, но в отзовике нет такой функции.

19 травня 2016
Самый долгожданный мастер класс по молекулярной кухне и самые яркие впечатления! Я испытала эмоциональный, культурный и гастрономический восторг!!!! Это было что-то нереальное, знакомые продукты, вкусы и совершенно непривычная форма и процесс приготовления блюда. На мастер классе мы приготовили равиоли из тыквенного фреша с начинкой из сыра маскарпоне, йогуртовые сферы и икру...
Самый долгожданный мастер класс по молекулярной кухне и самые яркие впечатления! Я испытала эмоциональный, культурный и гастрономический восторг!!!! Это было что-то нереальное, знакомые продукты, вкусы и совершенно непривычная форма и процесс приготовления блюда. На мастер классе мы приготовили равиоли из тыквенного фреша с начинкой из сыра маскарпоне, йогуртовые сферы и икру из апельсина!!! Само название, форма блюда и презентация с использованием сухого льда интригует, а вкус…. умммм, он незабываемый, божественный, великолепный!!!!! Огромное спасибо Бодо и профессионалу своего дела, Шеф-повару Алексею Повторейко за незабываемые эмоции и за то, что поделились со мной тонкостями молекулярной кухни!!!! Вы вдохновили меня на новые кулинарные эксперименты. Рекомендую всем гурманам и тем, кто просто любит готовить и экспериментировать!!!!

М
Маша
15 квітня 2016
Огромное спасибо компании "Бодо" и повару Андрею! Было очень интересно. Это впервые, когда я посетила мастер-класс кулинарный, и это впервые, когда я вышла оттуда с горящими глазами. То, что показывает Андрей, и просто и невероятно одновременно. А самое интересное - пробовать результат!!!!! Желе из тыквы на вкус как тыквенная каша из детства, икра и гель действительно апельсиновые...
Огромное спасибо компании "Бодо" и повару Андрею! Было очень интересно. Это впервые, когда я посетила мастер-класс кулинарный, и это впервые, когда я вышла оттуда с горящими глазами. То, что показывает Андрей, и просто и невероятно одновременно. А самое интересное - пробовать результат!!!!! Желе из тыквы на вкус как тыквенная каша из детства, икра и гель действительно апельсиновые. Всем советую сходить. Я весь мастер-класс наблюдала за поваром с разинутым ртом. То, что он делает, - невероятно!!!!!

Як виглядає подарунок

Подарунковий сертифікат в великій красивій коробці (вартість коробки 50 грн.) або електронний сертифікат на пошту

Подарункова упаковка

  • Червона
  • Синя
  • Жовта
  • Фіолетова
  • Коханій
  • Другу
Що в коробці ?
Подарунковий сертифікат (пластикова картка)
Листівки з фотографіями і описами вражень