102241
 

Подаруй таємниці молекулярної кухні!

Секрети приготування ікри з апельсинового соку, гарбузових равіолі та їстівних капсул зі сметани відкриються на майстер-класі молекулярної кухні. Оригінальність методу полягає у тому, що при готуванні кухар керується найпростішими законами хімії. З допомогою спеціальних загусників рідини набувають нові форми та текстури. Виходить дивна невідповідність зовнішнього вигляду страви та її смакових властивостей: ікра — солодка, «тісто» зі смаком гарбузового фрешу. Не менш цікавою буде й дегустація приготованого — для презентації страви використовується сухий лід, що димиться. детальніше

1 чол. до 90 хвилин Використати до 31.05.2017
1 000 грн. У наявності
Додати у подарунок Вже в подарунку
подарували вже 217 раз
1 людина
до 90 хвилин
Використати до 31.05.2017
Проходить у групі

Таємниці молекулярної кухні — що це?

Можливість познайомитися з новим науковим підходом до приготування та оформлення звичних страв. Кухня більше нагадує лабораторію, адже для готування використовуються сучасні розробки. На прикладі однієї страви можна буде освоїти основні технології молекулярної кухні — сферифікацію та желефікацію. З їх допомогою вийде приготувати равіолі з гарбузового фрешу з апельсиновою ікрою та желейними капсулами зі сметани. Отримані знання легко застосувати в домашніх умовах.

Як все відбувається?

Щасливчик відправиться у дім-ресторан Whisky Corner, де все вже буде готове для проведення майстер-класу. Кухар познайомить гостя з особливостями молекулярної кухні. Він розповість про те, як впровадження наукового підходу допомогло зробити смак їжі більш насиченим і дозволило зафіксувати звичні смаки в нових текстурах і формах. На прикладі однієї страви вийде навчитися основним прийомам молекулярної кухні. Спершу Щасливчик приготує желеподібне «тісто» з гарбузового соку, потім ікру з апельсина і, нарешті, йогуртові сфери зі сметани. Залишиться лише додати в равіолі начинку з сиру маскарпоне — і страву можна прикрашати, подавати на стіл та дегустувати. Для оригінальної презентації використовується сухий лід.

Революція у кулінарії — молекулярна кухня

Термін «молекулярна кухня» з'явився в 90-х роках ХХ століття. Професійний кухар Елізабет Томас, дружина вченого-фізика, влаштувала незвичайний семінар. Вона запропонувала використовувати науковий підхід під час приготування їжі. Ідею підтримав відомий фізик Ніколс Курті, і незабаром були розроблені основні принципи молекулярної кухні. Тепер з ними може ознайомитися кожен.

Вивчення основних прийомів — сферифікації та желефікації

На незвичайному майстер-класі гість навчиться основним прийомам молекулярної кухні, завдяки яким можна змінити текстуру та зовнішній вигляд практично будь-якого продукту. Це:

  • сферифікація — рідина «упаковується» в кульку з желеподібними стінками, яка нагадує капсулу
  • желефікація — перетворення продуктів у желе з допомогою екстрактів морських водоростей (агар-агару або альгіну)

Можна буде повторити вдома

Усі отримані навички легко повторити в домашніх умовах. Кухар підкаже, де придбати необхідні інгредієнти та прилади, а також пояснить, що і в яких пропорціях слід додавати для отримання бажаного ефекту.  

2 відгуки від реальних людей