102242
 

Подаруй таємниці молекулярної кухні для двох!

Молекулярна гастрономія — на майстер-класі вийде приготувати холодні равіолі з гарбузового фрешу, ікру з апельсинового соку та їстівні йогуртові сфери. Це не магія і не алхімія, а високе кулінарне мистецтво. Секрети основних прийомів молекулярної кухні відкриє кухар ресторану. На прикладі однієї страви він розповість про технології приготування — сферифікацію та желефікацію продуктів. Майстер-клас розрахований на двох учасників. Вони навчаться готувати молекулярну страву, а потім продегустують її. Для фінальної презентації використовується сухий лід, що димиться.  детальніше

2 чол. до 90 хвилин Використати до 31.05.2017
2 000 грн. У наявності
Додати у подарунок Вже в подарунку
подарували вже 130 раз
2 людини
до 90 хвилин
Використати до 31.05.2017
Проходить у групі

Таємниці молекулярної кухні для двох — що це?

Молекулярна кухня уміє вводити в оману: кетчуп цілком може виявитися гелем з вишневого соку, а ікра — солодкою на смак. Озброївшись набором хімічних прийомів, кухар на майстер-класі створить нову страву з неймовірною формою, ароматом, кольором та подачею. Можна освоїти 2 основні технології, які лягли в основу гастрономічної алхімії, і повторити рецептуру в домашніх умовах. Вийде приготувати равіолі з гарбузового фрешу з йогуртовими сферами та апельсиновою ікрою.

Як все відбувається?

Майстер-клас для Щасливчиків пройде в елітному ресторані Whisky Corner, де для заняття підготують усі необхідні продукти й кухонний інвентар. Кухар розповість про основні прийоми молекулярної кухні й покаже гостям, як втілити їх на практиці. Спочатку Щасливчики спробують приготувати «тісто» для равіолі з фрешу гарбуза, потім зроблять ікринки з соку апельсина та вершкові капсули з рідиною всередині. Разом із кухарем вони прикрасять готову страву й подадуть з сухим льодом. Наприкінці майстер-класу — дегустація.

Знайомство з основними процесами молекулярної кухні

Ключові процеси молекулярної кухні — сферифікація та желефікація — покликані не тільки змінити зовнішній вигляд та текстуру звичних продуктів, але й підкреслити їх смак. Вийде освоїти обидві технології:

  • сферифікація перетворить будь-яку рідину в капсулу з щільними стінками
  • желефікація дозволить згустити сік або фреш за допомогою реактивів на основі морських водоростей (агар-агару або альгіну)

Приготування власної молекулярної страви

На майстер-класі вийде приготувати гарбузові равіолі, фаршировані сиром маскарпоне, і подати їх разом з ікрою із апельсинового соку та сферами з вершків і сметани. Наприкінці майстер-класу передбачена дегустація.

Реально повторити в домашніх умовах

Знання, отримані на майстер-класі, легко повторити в домашніх умовах за наявності відповідних інгредієнтів. Кухар підкаже, де можна придбати загусники для молекулярних експериментів, і докладно розповість про необхідні пропорції.

2 відгуки від реальних людей

Таємниці молекулярної кухні для двох

2 000 грн.

Варіанти враження


Телефонуйте нам

044 593 33 22
050 419 66 75
067 464 14 16
093 170 06 39